Napelem

A Napból a földre érkező nagy mennyiségű energia kiváló lehetőség arra, hogy háztartásunk energiaigényének egy részét ezzel fedezzük. Az időjárástól és éghajlattól változó intenzitású energiamennyiség azonban kiszámíthatatlansága miatt főként kiegészítő energiaforrásként, vagy kiegészítő berendezéssel teljes értékű energiaforrásként használatos.

Kiépítésének két változata ismert:

  • Sziget üzemmódú. Ekkor az épület energiaszükséglete kizárólag a napelemekből fedezhető. Ebben az esetben a folyamatos energiaellátás érdekében a napos időben termelt villamos energia-fölösleget akkumulátorokban tároljuk, amit a napsütés nélküli időszakban felhasználhatunk. A rendszer része egy vezérlő elektronika, (inverter) ami az akkumulátorokat képes tölteni, és a háztartás berendezéseit 230VAC feszültséggel (általános hálózati feszültség) képes ellátni.
  • Hálózatra csatlakoztatott: Amennyiben van elektromos hálózatra kötési lehetőségünk, érdemes ezt a módozatot választanunk. A telepített napelem rendszer képes a fel nem használt villamos energiát az elektromos hálózatra visszatáplálni, amit egy megfelelő villanyóra természetesen mérni képes. Ehhez természetesen szerződést kell kötnünk a helyi áramszolgáltatóval, hogy vásárolja meg tőlünk a megtermelt energiát. Elszámolás a két energiaáramlási irány összegzése után történik.

Vállaljuk

  • Napelemek telepítését, módosítását,
  • Megfelelő villamoshálózat kiépítését.

Amennyiben felkeltette érdeklődését a fent leírt lehetőség, kérem, keressen minket a Kapcsolat oldalon található elérhetőségeink valamelyikén.