Alternatív vízgazdálkodás

Ivóvízkészletünk világviszonylatban korlátozott! Ezzel a felhívással egyre többször találkozunk. Fokozott késztetést érzünk ennek a figyelmeztetésnek kapcsán, hogy mi is változtassunk vízhasználati szokásainkon. Vízgazdálkodásnak nevezhető az is, ha megragadunk minden alkalmat a víz használatának visszaszorítására. Ilyenek a kevés vízben történő zuhanyozás, mosogatás, hatékony vízfelhasználású mosógép vásárlása, csöpögő csapok megszüntetése, víztakarékos WC tartály felszerelése. Ezek odafigyelést igénylő lehetőségek, de szisztematikus alkalmazásuk sokat faraghat vízszámlánkon.

Azonban, ha Önnek ez sem elég, és lehetősége adott, és kertrésszel rendelkező házban/lakásban lakik, érdemes megfontolnia az alternatív vízgazdálkodás lehetőségét. Az alternatív vízgazdálkodás lényege, hogy nem minden funkcióra használ tisztított, fogyasztásra alkalmas ivóvizet, hanem szelektíven, funkcióktól függően látja el vízzel a különböző vízvételi helyeket.

Pl.: nem igényel a WC ivóvizet, elegendő a mosás során használt, összegyűjtött, ülepített, és szűrt vizet visszatáplálni, és azzal öblíteni. Továbbá nem igényel a mosási művelet ivóvizet, elegendő a tetőről összegyűjtött, ülepített, szűrt, és házilag fertőtlenített vizet betáplálni. Még mosóport is kevesebbet használhatunk, hisz lágy vizet kap a mosógép. Kellő tisztaságú esővizet használhatunk zuhanyozásra is.

A mosogató és a mosdó marad a hálózati vízrendszeren, a többi vízvételi lehetőség pedig tetszőlegesen átkapcsolható hálózati ellátásra.

Ezeket természetesen egy felújítás, házépítés során kézenfekvőbb megvalósítani.

Vállaljuk

  • Ház építésekor, felújításakor alternatív vízvételre alkalmas hálózat kialakítását,
  • házi vízmű telepítését, karbantartását,
  • víz-újrahasznosító és derítő-ülepítő aknák telepítését a megfelelő szivattyú rendszerekkel,

Amennyiben felkeltette érdeklődését a fent leírt lehetőség, kérem, keressen minket a Kapcsolat oldalon található elérhetőségeink valamelyikén.