Fűtés szezonális karbantartása

Fűtési idény előtt érdemes a fűtési rendszerét átnézetni, nehogy meglepetéseket okozzon a legváratlanabb pillanatban. Elképzelhető, hogy Ön is járt úgy, hogy értetlenül állt a kazánja előtt, és kereste a hiba okát: vajon miért nem fűtenek a radiátorok rendesen, és miért hideg a padló, holott kifejezetten meleg vizet ad a kazán. Ez bizony gyakran megesik a régi rendszerekkel, még inkább, ha a padlófűtés a régen bevált PEMŰ csővel lett szerelve. A védőréteg nélküli műanyag cső sajnos nem védi meg a rendszert az oxigén káros hatásától, és bejutva korrodálja a rendszer egyéb csöveit, amik túlnyomó többségben vasból készültek. Hasonló helyzet alakul ki abban az esetben is, ha nyitott tágulási tartály van a rendszerben, vagy ha gyakran kell utántölteni nyomásveszteség miatt.

Ezeket a rendszereket időnként ki kell tisztítani, a szerelvényeket megfelelő állagúra cserélni, hogy a további állagromlást el lehessen kerülni. Lehetőség van vegyszeres korrózióvédelemre is, ami jelentősen lassíthatja a további korrodálást, megnövelve ezzel a rendszer élettartamát.

Vállaljuk

  • fűtési rendszer karbantartását, szelepek cseréjét, rendszer teljes átmosását, vegyszeres állagmegőrzést,
  • tágulási tartályok üzembiztonságának ellenőrzését, szükség esetén cseréjét

Amennyiben felkeltette érdeklődését a fent leírt lehetőség, kérem, keressen minket a Kapcsolat oldalon található elérhetőségeink valamelyikén.